22/07/99

Pressemeddelse for Niels Klapper Fisken

 

Man kunne fristes til at kalde det et gennembrud, at NKF i juni blev udtaget til "Vi har scenen, har i musikken?" - musikkonkurrencen som banede vej for grupper som Her personal Pain, Nice little Pinguins og Michael Learns to Rock.
NKF sluttede med en lidt bedre placering end 2. pladsen, og der kommer inden længe et single-udspil, indspillet i Puck-studiet, udgivet på CMC Records.

Niels Klapper Fisken blev dannet i starten af 90'erne som et punkband. Efter en længere pause besluttede Torben og Peter at genoptage NKF's skøre idéer - denne gang med et islæt af ska, som begge brænder for.
De allierede sig derfor med trommeslageren i det randrusianske reggaeband "Irie Bob & The Ganja-smoking Jamaicaboys", Megl Pehn, samt Hammondorgl-virtuosen Jørgen "Kinky Jürgen" Holmegaard, der i sin fritid slår i tangenterne for Marie Frank. Derudover er der kommet 3 hornfisk i akvariet: Sune Bjerre, Jens "Blå" Thorup og Mikke Würtz.

NKF spiller alt fra små finurlige viser til pop/rock, lidt trommemaskine-lir og dadaistisk tøse-ska. Teksterne er stadigt det primære i NKF's rablende vandvittige univers der bl.a handler om ensomhed eller mangel på samme; nabostridigheder; afdankede hampdyrkere fra Djursland; overdreven forbrug af alkohol; plattenslagerri; vold; mord; nekrofili og andre små hverdags-sysler - altsammen pakket ind i en god potion ironi, sort humor og moralprædkener (Rebeller med en sag?). Alt på dansk.

NKF er:

Torben Møhlenberg: Sang, Elektrisk Bas
Peter Løvschall: Sang, Elektrisk Guitar
Jørgen Holmegaard: Tangenter og Kor
Megl Pehn: Slagtøj
Sune Bjerre: Baryton- og Altsax
Jens Thorup: Trompet
Mikke Würtz: Tenorsax