Niels Klapper Fisken, Pressemeddelse, Januar 2001


Download hele baduljen i MS Word format: Klik her

Hent Højtopløst pressefoto: Klik her

01/01/2002

NIELS KLAPPER FISKEN

En H-mol lige i panden Januar 2001

Det ville være en hån overfor mangeårige trofaste fans at kalde En H-mol lige i panden for en debut, for det er i høj grad den overvældende positive respons på vores tidligere demo-udgivelser (og koncerter, for den sags skyld), der har givet os energien til denne "rigtige" cd-udgivelse med ægte stregkode og katalog-nummer.

Egentligt havde vi opgivet al håb om den forjættede pladekontrakt. Vi har nemmerlig set i fjernsynet, at man helst skal være både rig og berømt for at være noget ved musikken, men som et lyn fra en klar himmel, kom det forholdsvist ukendte pladesel(v)skab m.m., "SØN, SØN, FAR & SØN" og tilbød os en pladekontrakt med lovning på et privat jetfly og et hangarskib, hvilket man — på trods af en ellers jomfruelig og absolut ukommerciel ideologi — ikke sådan siger nej til.

Egentligt startede NIELS KLAPPER FISKEN helt tilbage i 1991 som et Ramones-inspireret dansksproget punk-band, men efter en pause på 1,5 år fandt forsangerne og sangskriverne Torben Møhlenberg og Peter Løvschall deres obskure tekster frem igen.

Med en ny besætning; Megl Pehn (Trommer), Kinky Jürgen (Orwl) og Martin HELLgren (Bas m.m.) blev det musikalske udtryk ændret til melodisk pop-rock, vise-sang og lidt elektronisk lir, krydret med skæve akkorder og åndssvage breaks. En stor del af NIELS KLAPPER FISKEN's musik er desuden præget af deres store forkærlighed for jamaicansk reggae- og skabeat. Stil-forvirret? Jeps — det er vores mellemnavn. Der er ingen hellige køer i Niels Klapper Fiskens musikalske legestue.Med Jens "Blå" Thorup (Trompet) og Sunny B (Saxofon) — en kombineret blæser- og dansegruppe, føres Klapperfiskfesten™ helt ud, hvor vandet går til navlen. Sunny B er også manden bag et af de indtil flere ekstra-skæve indslag på "En H-mol lige i panden".

NIELS KLAPPER FISKEN
synger på dansk, og teksterne udgør en vigtig del af vores rablende univers: Små tragikomiske historier med en perfid overtone — måske overfladiske, men alligevel subtilt samfundskritiske og aldeles umoralske. Randrusiansk asocialrealisme?

En H-mol lige i panden
bliver distribueret via Mis.Label aps og er tilgængelig i landets pladeforretninger ultimo januar 2002.

 

Vil du vide mere?

Læs — Lyt — Download pressebilleder — Se venindesiderne — Se live-billederne — Læs hvordan det hele startede på www.nielsklapperfisken.dk