18/05/2000

Pressemeddelse for Niels Klapper Fisken

NIELS KLAPPER FISKEN... har store ambitioner...

 

...ambitioner om at have det sjovt. I øvelokalet, på vej til job og ikke mindst, når de står på scenen. Fra første dag har de fået indfriet alle deres forventninger.
En sejr i talentkonkurrencen "Vi har scenen, har I musikken?" – arrangeret af bl.a. Århus Stifstidende og Off The Record – er baggrunden for singlen "Ceci n'est pas une PLADE". Cd'en indeholder to selvskrevne numre med titlerne "Snacksbar" og "Søn, Søn, Far & Søn".

NIELS KLAPPER FISKEN synger udelukkende på dansk, og teksterne udgør en vigtig del af deres rablende verden. Teksterne består ofte af små historier om ulykkelige skæbner, men formår alligevel at fremhæve en positiv vinkel på en ellers negativ situation. Ophavsmændene til NIELS KLAPPER FISKEN's bizarre lyriske udskejelser er forsangerne og sangskriverne Peter Løvschall og Torben Møhlenberg.
"Snacksbar" skrev Peter Løvschall under et af sine mange udenlandsophold. Peter er ikke helt så stolt af det faktum, at teksten er selvbiografisk – næsten.

"Søn, Søn, Far & Søn" skrev Torben Møhlenberg, mens Peter var i udlandet. Tekstindholdet er pure opspind, men hvem kan ikke nikke genkendende til uduelige håndværkere, der raserer ens hjem.
NIELS KLAPPER FISKEN spiller danseglad popmusik med inspiration af latinamerikansk og vestafrikansk musik, og en forkærlighed for det jamaicanske ska-beat fornægter sig heller ikke.

Navnet NIELS KLAPPER FISKEN stammer fra en amerikansk børnebog med titlen "Niels – the rattlesnake". Og alligevel ikke, for den noget løse oversættelse: "Niels – Klapperslangen" lød ikke særlig godt. Slangen blev erstattet af Fisken – og VUPTI! (Så kunne nogle andre jo roligt kalde sig noget med "snake".)

Debutsinglen udkommer den 18. maj 2000.

www.nielsklapperfisken.dk