18. Maj 2002
Gyngen, Århus


"Hvad er det for nogle folk, der kommer til jeres koncerter?" Sådan er vi tit blevet spurgt af familie og venner uden tilladelse til at bevæge sig udendørs efter mørkets frembrud.

I løbet af de sidste par koncerter er der begyndt at tegne sig et billede: Det er folk fra Journalisthøjskolen i Århus. På Gyngen var der hele 2 af slagsen repræsenteret. Og i stedet for at holde fri og slå hjernen fra, skrev de flittigt på deres altid ved-hånden-værende notesblok. Resultatet har de været så venlige at sende til os:


Se billedet i stor størrelse.

Til koncert med en æggedeler

Når Niels Klapper Fisken går på scenen, slippes galskaben løs foran de alt for få tilskuere.

Af Hans-Henrik Hare og Anne Halkjær Møller

De går på scenen, uden at folk egentlig ænser det. De forbavsende få tilskuere — der er vel 30 stykker — sidder rundt omkring i det lille lokale og sludrer og drikker øl. Et par stykker, der tydeligvis har nippet lidt for voldsomt til flasken i løbet af aftenen, har dog set de syv bandmedlemmer entre scenen, og de lader straks folk vide at der sker noget. En enkelt har sågar taget en plastikske med og render rundt og slasker til folk. Stemningen stiger.


Se billedet i stor størrelse.

Jeg sidder sammen med min veninde Anne længere tilbage og kæmper en kamp. Kampen for at holde kæberne i ro, for det skaber visse problemer, da jeg ikke kan lade være med at smile. Jeg griner ikke, jeg smiler. Måske i vantro over det der efterhånden tager fat på scenen foran mig. For det er ikke normalt, det der foregår deroppe. Denne lidt atypiske form for reggae-pop, der krydres med tekster om køer med hestesko, æggedelere samt en såkaldt "Klapper-Fisk-Fest™", går rent ind hos publikum. Alle i lokalet har tydeligvis hørt dem før. Folk synger med — det gør folk nu til koncerter — og Anne står heller ikke tilbage.

Nu ryster jeg på hovedet. Peter, den skæggede skikkelse med den enorme æggedeler, der fungerer som guitar, har lagt instrumentet og står bag keyboardspilleren og tager billeder af publikum, der spræller endnu mere af begejstring. Det hele syder. De fleste mennesker står ude på gulvet og danser med. Og jeg fryder mig.

Men pludselig udbryder forsangeren dét, man som passioneret tilskuer altid frygter. ªVi skal til at slutte...´ Meeeeen ingen koncert uden et hav af ekstranumre. Og folk skuffes ikke.

Det vil sige, det gør Anne. Hun har sat næsen op efter et bestemt nummer. Hun har endda fortalt, at jeg skal glæde mig. Og så kommer det aldrig. Men jeg ærgrer mig ikke. Jeg har overgivet mig, de er for fede — og jeg er slet ikke bitter over at have vraget mine venners fest på grund af denne oplevelse.


Se billedet i stor størrelse.

Der er kun en ting jeg ærgrer mig over, og det er, at jeg ikke fik købt en CD med de gæve Randrusianere.

Og uanset hvor eller hvornår det sker igen, så fortæl mig lige, når Niels Klapper Fisken kommer til Århus igen. Så vil jeg være der.

Koncert med Niels Klapper Fisken på Gyngen lørdag 18/5 — 5 æggedelere

Ja, han har jo så evigt ret, Hans Henrik. Jeg (Anne) var skuffet. Meget skuffet. Jeg havde VIRKELIG sat næsen op efter Fastlåst og Forfrosssen - og på tilråbene kunne jeg høre, at jeg ikke var den eneste. Men blev den spillet? Nej. Sofus Pokus gjorde heller ikke.

- Men det var nu en pisse-fin koncert alligevel.

Tak til Hans Henrik og Anne. I er sq pissefine selv!!!

Også en tak til Garbus & psychofriends for høflig anarkistisk opførsel og specielt for overlevering af medbragt "Klapper-fiskefilét- vender" — tidligere omtalt som plastikske.


Se billedet i stor størrelse.

Endnu engang står Anne Mæller (her med sin lakaj Hans-Henrik) bag NKF koncertanmeldelsen. Føler du, at der ligger en koncertanmelder i din mave, så send endeligt din anmeldelse til: Torben@nielsklaperfisken.dk

Hvad mener du om koncerten? Skriv din mening her
Tilbage til Kommende koncerter
Tilbage til NKF anmelder NKF